martes, 12 de abril de 2016

Diada dels Minyons de Terrassa (l'entorn)





















Diada Minyons de Terrassa 2015








































(A punt de començar, o començada, la nova temporada castellera aprofito per posar les fotos i una petita crònica de la darrera diada que vaig viure l'any passat...)


Quan el dia comença amb una garnatxa de Batea acompanyant un bon esmorzar, el dia només pot anar mes que bé. I així és com va començar la meva primera diada castellera a Terrassa, amb un esmorzar, bon vi i bona companyia (Albert, Barruz i Nando va ser fantàstic!). A partir d'aquí tot bastant rodat, un oratge agradable, una llum espectacular per fer fotos, i sobretot una colla castellera en estat de gràcia: els Minyons de Terrassa.

La invitació de l'Albert Villena per gaudir i fotografiar la diada de la seva colla desde primera línia em va fer vindre salivera, el gran moment dels Minyons i que facin fàcil el que fa pocs anys es veia com a casi impossible era un repte que no podia deixar passar. I com moltes vegades passa en aquestes ocasions, la realitat va superar la ficció, els Minyons de Terrassa es van cascar una de les millors actuacions de la historia castellera: 4 de 10 amb folre i manilles (inèdit fins llavors, o sigui, carregat per primera vegada i descarregat per primera vegada en aquesta diada), 3 de 10 amb folre i manilles (per ells ja tot un clàssic, carregat i descarregat "sense massa problema"), pilar de 8 amb folre i manilles (carregat i descarregat) i 3 de 9 amb folre i agulla ("només" carregat).  Els Castellers de Barcelona i els Castellers de Sants van acompanyar als Minyons en aquesta diada.

miércoles, 6 de abril de 2016

Santa Úrsula 2015 (l'entorn)











Santa Úrsula 2015



































(Coses que tenia pendents...)


Tot i que moltes vegades m'ho havien explicat, mai havia tingut l'ocasió de viure en primera persona i a peu de plaça la diada castellera de Santa Úrsula a Valls. I tot sigui dit, la realitat va superar qualsevol expectativa que m'hagués pogut crear. Si alguna paraula defineix el dia a dia entre les dos colles vallenques aquesta és rivalitat, i el diumenge de Santa Úrsula en va portar a grans dosis: unes vegades sana i altres (moltes) carregada de molt mala llet, però sempre de cara. L'ambient que es respirava a la plaça del Blat era de diada històrica, de diada de màxims, i sortir amb el 3 de 10 ja era una declaració de principis per part de les dos colles. Després la realitat és tossuda i no sempre les expectatives es veuen complertes, però és que el món casteller ens està acostumant a fer fàcil el dificil...